Pestaanpak M5

Op deze pagina vindt u informatie over de M5 aanpak tegen pesten. M5 is een signaleringssysteem dat door ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten gebruikt kan worden.

Certificering M5

CBS De Winde ontvangt het certificaat pestaanpak M5

Op donderdag 12 februari 2015 zijn de eerste 12 Friese scholen gecertificeerd die succesvol de pestaanpak M5 hebben ingevoerd. Naast onze school hebben nog 9 scholen van PCBO Tytsjerksteradiel , 1 school van Opo Furore en een school uit Leeuwarden het certificaat in ontvangst genomen.

Omdat een veilige leeromgeving van grote invloed is op een kind en zijn/haar leerprestaties, heeft onze school het meldsysteem M5 ingevoerd. Ouders, kinderen  en onze leerkrachten kunnen pesten melden via de website, waardoor ons team goed kan zien wat en hoe vaak er iets gebeurt en kunnen zij tijdig ingrijpen. In de periode dat wij M5  gebruiken heeft dit al tot goede resultaten geleid. Wij zijn dan ook erg tevreden met dit systeem en wij zijn blij dat wij het certificaat op 12 februari  in ontvangst hebben mogen nemen!