Nieuwsberichten

Kerst 2023

Wij wensen u allemaal fijne kerstdagen en een heel goed 2024! Team CBS De Winde (Bron: lied uit trefwoord)  De stal brengt mensen bij elkaar.   Wachters in de rij.   Dansers, zangers, spelers.   Vloggers en zwijgers.   Vluchtelingen, zoekers.   Iedereen hoort erbij.   Groot en klein.   Jong en oud.   Wit en zwart.  Vreemd, vertrouwd.  Arm en rijk.   Iedereen gelijk.  Jij en ik,  u en wij..  We tellen mee.  Want ons talent  Maakt de wereld mooier,  maakt de wereld blij.  

Sinterklaas op de Winde

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk; Sinterklaas kwam op school. Heel spannend, maar vooral erg leuk! Wat een feest vandaag. Sinterklaas kwam lopend naar school, zonder de pieten! Gelukkig werden de pieten later met de vrachtwagen gebracht. Het feest kon beginnen! We mochten met de groepen 1 t/m 4 dansen, zingen en kunstjes doen voor de Sint. Vanaf groep 5 hebben de kinderen het in de klas gevierd. Het was een erg gezellige dag met prachtige surprises, overal confetti.. pepernoten, chocola en tevreden koppies!

Herfstmarkt

Op maandag 9 oktober organiseerde onze school een gezellige herfstmarkt. De opkomst was groot en de markt werd druk bezocht door ouders, pakes en beppes en andere belangstellenden. De kunstwerkjes, gemaakt door de alle kinderen van groep 1 t/m 8, werden enthousiast ontvangen. Wat heeft geresulteerd in een mooie opbrengst voor het goede doel. De kinderen mogen trots zijn op hun werk en dit behaalde resultaat!

Lammetjesdag

Maandagochtend vroeg vertrokken de kleutergroepen naar Om de Dobben voor een lammetjesdag. Het was mistig, fris en het gras was nog vochtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn heel wat lammetjes geaaid en de kinderen hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin. Een geslaagde ochtend!

Project ‘Daar zit muziek in’

Afgelopen weken werkten de kinderen over het thema ‘Daar zit muziek in’. We hebben met elkaar gezongen en gedanst op het lied ‘Iedereen maakt muziek’. In de muzieklessen waren er diverse muziekinstrumenten, deze mochten de kinderen natuurlijk uitproberen. Als afsluiting was er een talentenjacht in het speellokaal. Wat een prachtige optredens hebben we gezien! De projectweken zijn feestelijk afgesloten met muzikant Folkert- Hans in de sporthal! Een waar muzikaal feestje 😉

Kerst 2022

Beste lezer,  Samen mochten we een fijne kerstviering beleven!  Het ‘Muzikaal Kerstverhaal’ werd gezongen door alle kinderen. Erg bijzonder om weer samen te zijn en het kerstverhaal te mogen horen. Een verhaal zo oud, maar ook in deze tijd juist zo van nu… Het verhaal van Licht, Hoop en Liefde. We hebben deze viering afgesloten met het gedicht ‘Krystleafde’ van www.fryskegedichten.com. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2023!   Team CBS De Winde  Krystleafde  Wat dy hjir bringt  Wat ús hjir brocht Is de leafde Dy’t ik socht Yn de krystgedachte  It krystgefoel  Tegearre belibje   Mei-inoar as doel  Tegearre fiere  Tegearre wêze  Sjonge, lústerje  En it ferhaal wer lêze  It krystferhaal   Sa âld  En sa fan no  Fan leafde  En ljocht  Wat in grut kado…  Diel it ferhaal fan waarmte  Foar guon binne tiden dreech  Sjoch om nei elkoar  En hâld de leafde heech  De boadskip foar dy en my  Freget Moed Tink om elkoar Elke dei En net allinnich hjoed