Nieuws

Streetwise in Hurdegaryp!

Op OBS Hurdegaryp en CBS De Winde zijn de kinderen op een leuke maar serieuze manier ‘Streetwise’ geworden! Door het aanbod van schoolbrede verkeersactiviteiten mochten alle kinderen op dinsdag en woensdag actief aan de slag in dagelijkse verkeerssituaties. Ontzettend leerzaam en daarnaast ook nog eens super leuk!
Natuurlijk ben je voortdurend bezig in het onderwijs om de kinderen ‘wise’ te maken. Wijzer in rekenen, taal, lezen… Zelfs wijzer als ‘wiz-kids’ in mediawijsheid en programmeerlessen.
Maar natuurlijk is onderwijs veel meer dan dat! Als we de kinderen klaarstomen voor de toekomst dan betekent dit ook zeker dat we de kinderen willen leren over het verkeer zodat ze veilige verkeersdeelnemers worden. Naast de verkeerslessen op school is het dan ook fantastisch leuk om de kinderen eens wat ‘extra’s’ aan te bieden. En dan vooral gericht op het doen! Praktijkervaring dus voor alle Streetwise kids van OBS Hurdegaryp en CBS de Winde!

Als school neem je samen met de gemeente allerlei maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Toch is één ding moeilijk te ‘regelen’: het gedrag van de verkeersdeelnemers. Daarom zijn we ervan overtuigd dat kinderen vooral in de praktijk leren hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. Deze lessen zijn dan ook erg waardevol. Van de onderdelen ‘Toet Toet’ in groep 1 & 2, ‘Blik en Klik’ in groep 3 & 4, tot ‘Hallo Auto’ in groep 5 & 6, en ‘Trapvaardig’ in groep 7 & 8. Voor alle groepen was er een geschikt onderdeel onder leiding van instructeurs van ANWB Streetwise. In de kleutergroepen werd de training uitgevoerd door de eigen leerkracht en er was een vakdocent bewegingsonderwijs aanwezig bij de onderdelen ter ondersteuning.
Alle kinderen van groep 3 en 4 kregen na het onderdeel ‘Blik en Klik’ een mooie fietshelm mee naar huis!

Wat ons betreft een prachtige manier om de verkeersveiligheid op deze manier een positieve en serieuze boost geven. Voor herhaling vatbaar? Zeker weten!

In ons fotoboek kunt u meer foto’s bekijken!