Boerderijdag kleutergroepen

Donderdag 8 april kwamen Jurre’s vader en pake met tractor en veewagen bij ons op school. In de veewagen stond een stierkalfje. We gingen niet naar de boerderij, maar de boer kwam bij ons. De hele dag stond in het teken van boerderij. We deden spelletjes op het plein. Melkpakken kegelen, tractorrace, een geluidenspel, laarzenrace en met een ei op een lopen over de evenwichtsbalk lopen.

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 18 januari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren).

Sinterklaas

Vrijdag 4 december was Sinterklaas met zijn Piet bij ons op school. Hij had een nachtje bij ons op school geslapen. De kleuters hebben hem ‘s ochtends maar wakker gemaakt! Daarna gingen Sint en Piet naar het speellokaal om de groepen 1/ 2, 3, 4, en 4/5 te ontvangen. De groepen hebben van alles voor de Sint gedaan: ze hebben gedanst, gezongen, kunstjes laten zien en nog veel meer! Wat hebben we een gezellige dag gehad. In het fotoboek kunt u nog meer foto’s zien van deze dag!

Actie Schoenendoos

Fijn dat jullie meegedaan hebben met Schoenendoosactie. Donderdagmiddag 19 november heeft Femke uit groep 7, samen met haar vader Theo en ook Bente uit groep 7, samen met haar moeder Madelon de gevulde schoenendozen naar het inleverpunt in Drachten  gebracht. Het waren er maar liefst 105! In het fotoboek een aantal foto’s van het wegbrengen van de schoenendozen.

‘Himmelaksje’

Vandaag gingen de groepen 8 van de OBS en CBS De Winde gezamenlijk op pad om Hurdegaryp schoner te maken! Gewapend met vuilniszakken, grijpers en in mooie fluorhesjes werd er druk vuilnis geraapt.  Mooi weer en een lekker verdiend gebakje na afloop!  Ook krijgen beide scholen een geldbedrag van € 250,– als beloning! Top!  Ouders bedankt voor jullie hulp en dorpsbelang ontzettend bedankt voor deze mogelijkheid, de fijne communicatie en geleverde materialen!

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek met het thema ‘En toen…’ is weer van start gegaan. We hadden een mooie opening met een tijdmachine. Hieruit kwamen een aantal historische figuren, ze mochten zich voorstellen aan de kinderen!