Nieuwsberichten

Project ‘landen’

In maart werken we met de school aan het project ‘landen’. Elke groep heeft een ander land gekozen. Met crea maakt groep 3-4 een schilderijtje van een Hollands paartje. De kinderen trekken dit over met carbonpapier en gaan het daarna inschilderen met acryl verf. Het worden mooie werkstukken!

Groep 8 Binaire battle

We kwamen om half 9 in de klas en we hadden al gelijk het vak programmeren van meester Auke Willem. We gingen de binaire battle doen. Dat houdt in dat we groepen hebben die in tweeën zijn verdeeld, jouw groep moet dan samenwerken zonder te praten. In plaats van te praten moet je een tekst over seinen naar de andere helft van jouw groep, met een afstand van ongeveer 10 meter ertussen. En dan zet onze programmeer meester de timer van een halfuur, dat was de tijd die we hadden. Na dat halfuur ging hij kijken wat de ontvangstgroep als tekst had, elke fout die je maakte was 30 seconden straftijd en er is ook een zendgroep die zendt de tekst over in binaire code (dat zijn allemaal gekke cijfers en dat leer je in de lessen daarvoor).  Er kwam uiteindelijk 1 winnaar uit en die had er de kortste tijd over gedaan en die kregen pepernoten. Het was super gezellig en leuk om te doen!                                           Gemaakt door: Judith & Naomi 

Sinterklaasfeest

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk; Sinterklaas kwam op school. Heel spannend, maar vooral erg leuk! Wat een feest vandaag. Sinterklaas was al binnen, zonder dat de kinderen het hadden gemerkt en de pakjes waren al gebracht in de schatkamer. We mochten met de groepen 1 t/m 4 dansen, zingen en kunstjes doen voor de Sint. Vanaf groep 5 hebben de kinderen het in de klas gevierd. Het was een erg gezellige dag met prachtige surprises, overal confetti.. pepernoten, chocola en tevreden koppies!

Pietenochtend

Op dinsdag 30 november gingen we pepernoten bakken in de schoolkeuken. We deden ze later in het zakje dat we zelf hadden gemaakt. Ook deden we alvast pietengym. We brachten alle pakjes over de randjes van de daken naar de schoorsteen. En ja hoor de volgende dag al behaalden we ons pietendiploma.

Schrijver: Jozua Douglas

 We zijn op dinsdag 12 oktober naar de bieb van Gytsjerk gefietst. We waren daar voor schrijver Jozua Douglas. Er was ook nog een andere klas bij van een andere school. Het was heel erg leuk. Hij vertelde eerst over dat hij vroeger geitenboer wou worden en dat hij ook een geitje heeft gehad. Daarna deden we een quiz over zijn boeken. Hier kon je een prijs mee winnen. Van de 10 vragen hadden we 1 vraag fout. We weten nog niet of we de prijs hebben gewonnen maar dat maakte ons niks uit. Toen deden we de vragen. En dan vroegen we van alles; van waar hij woont tot zijn inspiratiebron en nog veel meer. Helemaal aan het einde heeft iedereen nog een boekenlegger met een handtekening gekregen.  Geschreven door: Sannah Poelstra, groep 8

Groep 1- 2 naar de dorpstuin

 Op dinsdag 12 oktober bracht groep 2 een bezoek aan de dorpstuin. We mochten door de tuin wandelen, over bruggetjes lopen, appels proeven, frambozen plukken en bollen planten.